Jelentkezzen hallásvizsgálatra


Jelentkezzen vizsgálatunkra, hogy időben fény derüljön a hallásproblémáira. Kérjük, jelölje meg, hogy telefonon vagy emailben fogadná kollégánk időpont egyeztetésre irányuló megkeresését.

×
2013.01.01 Danavox hírek

A 2006-os EUHA vásáron bemutatták a ReSound Pulse készüléket

A 2006-os EUHA vásáron bemutatták a ReSound Pulse készüléket

Idén októberben 51. alkalommal rendezték meg az EUHA kongresszust és kiállítást, melynek ezúttal Frankfurt adott otthont. A nagy múltra visszatekintő kiállításon és vásáron tapasztalt szervezők és kiállítók, rendszeres és új látogatók, és a hallásgondozás szakemberei találkoznak minden évben.
 

A hallókészülék piac legnagyobb szeletét birtokló cégek hatalmas standokkal, látványos stíluselemekkel és néző, valamint vevőcsalogató látványosságokkal vonzották az érdeklődőket. Az új technológiákat minden résztvevő cég demonstrációs előadások keretében mutatta be - így pl. az új készülékeket az illesztőprogrammal együtt - de a design és belső tartalom is nagy hangsúlyt kapott.

Idősödő társadalmunk egyre nagyobb odafigyelést igényel az orvosoktól, audiológusoktól, akusztikus szakemberektől. Az elmúlt évtizedben azonban csökkent az első hallókészülék használók életkora, így a piacnak nagyobb figyelmet kell szentelnie a fiatalabb generációkra is.

A fejlett országokban használt hallókészülékek majdnem teljes egészében (kb. 90%-ban) digitális technológiájúak. A rohamos technológiai fejlődés mellett több lehetőség van arra, hogy a felhasználók kényelmi szolgáltatásban is részesüljenek, továbbá nagyobb hatékonysággal szolgálják ki a cégek a különböző formai és stílusigényeket.

Új technológia az új generáció számára

A GN ReSound látványos, dinamikus videóval mutatta be a ReSound Pulse™ hallókészüléket, amely a közel négy éves ReSound AIR méltó utóda. A Danavoxnál is elérhető Activair (Duracell) elemek élettartama tovább nőtt, így tovább használhatóak a hallókészülékekhez, de a ReSound Pulse™ legnagyobb új tulajdonsága éppen az, hogy akkumulátorral is használható, a feltöltés pedig akár notebookról is elvégezhető. A készüléktől az eddig tapasztaltnál is tisztább, melegebb hangokat várhatunk, hiszen rendkívül hatékony szélzaj szűréssel és továbbfejlesztett WarpOpen™ technológiával rendelkezik.

A ReSound Pulse™ nyitott, okklúzió mentes illesztést és megfelelő erősítést nyújt felhasználói számára az enyhétől a közepes hallásvesztésig . A digitális gerjedésgátló rendszer (DFS) segítségével úgy érhető el a megfelelő erősítés, hogy az akusztikus gerjedés valószínűsége csökken. A Warp Open™ kompresszor a zajszűrővel és az alacsony szintű expanzióval együtt csökkenti a kellemetlen hangokat.

A ReSound Pulse™ a korábbi hallókészülék típusokhoz képest két új tulajdonsággal rendelkezik: az egyik az ún. Environmental Steering™ , a másik pedig a Virtual WindShield™ , vagy más néven Virtuális Szélpajzs™ . Az Environmental Steering™ csendes környezetben automatikusan csökkenti a kompresszor időállandóját. Ez a tulajdonság jobb beszédértést tesz lehetővé. Zajosabb környezetben az Environmental Steering™ automatikusan növeli a kioldás időtartamát, így növelve a komfortérzetet. A Virtuális Szélpajzs™ automatikusan működésbe lép, amint szélzaj keletkezik a mikrofonbemenetnél. Ha a szélpajzs aktív, képes csökkenteni a nagyon hangos, magas frekvenciás hangokat, amelyeket a szélzaj okoz, ugyanakkor fenntartja a megfelelő erősítést, amely a magasabb frekvencián fekvő beszédhangok megértéséhez szükséges. Mindezek a tulajdonságok a felhasználó számára jobb beszédértést, tökéletesebb kommunikációt és jobb hangminőséget biztosítanak.

A ReSound Pulse™ két elemmérettel használható (10A és 312). A felhasználó így szabadon dönthet arról, hogy milyen élettartamú és mekkora méretű elemet szeretne használni. Az újratölthető elemek további kényelmet nyújtanak: a hallókészüléket úgy helyezheti éjszakára az elemtöltőre, hogy az elemeket nem kell kivennie a készülékből. A ReSound Pulse™ készülékek elemkimerülést jelző funkcióval is rendelkeznek és a felhasználó még a lemerülést jelző hang erősségét is kiválaszthatja (1300 vagy 2000 Hz). A tanácsadások és a finomhangolás hatékonyságát az Onboard Analyzer™ adatgyűjtő és elemző funkciója tovább növeli.

Új stílus, könnyedség és kis méret is jellemzi a készüléket, amely már króm és kaméleon fantázianevű színkombinációkkal is választható.


Ha meglátjuk és megtapasztaljuk a Pulse újdonságait, biztosan megváltozik a pulzusszámunk!
 

A tesztfelhasználók véleménye:

"Hallgattam a CD lejátszómat - a hangszereket nagyon tisztán hallottam. Gyönyörű hangjuk volt. A zajszűrő kiválóan működik! Anélkül tudom a kocsimban a rádiót hallgatni, hogy hallanám a kinti eső zaját. És társaságban tudok az asztal körül ülő emberekkel beszélgetni."

"Zajos környezetben sokkal jobban hallok! Nem zavar a zaj. Sokkal tisztábban hallom zenehallgatásnál a hangokat, így jobban is tudom élvezni a zenét."

"Meglepően jó. Nagyon jól működik zajos környezetben. Amikor koncerten jártam, fantasztikus volt az élmény. És újra képes vagyok a körülöttem levő emberekkel beszélgetni."

"Nincs többé problémám a beszédértéssel!"

"Ez hihetetlen! Eltűnt a szélzaj, és újra hallom a madárcsicsergést!"

2006. november

Vissza


Jelentkezzen hallásvizsgálatra

Jelentkezzen vizsgálatunkra, hogy időben fény derüljön a hallásproblémáira. Kérjük, jelölje meg, hogy telefonon vagy emailben fogadná kollégánk időpont egyeztetésre irányuló megkeresését.